Lionel Messi

Lionel Messi är ständigt aktuell och har lyckats åstadkomma multum med hattrick i sitt klubblag som är ett mycket känt namn inom fotbollen, FC Barcelona. Lionel Messi föddes i Rosario, Argentina 1987. Vad som gör honom till något av ett unikum inom fotbollen är hans spelsinne, tekniska briljans och snabba dribblingar. Bollen är på något magiskt sätt klistrad vid hans fötter i rörelse. Någon lär ha sagt att “Messi är den enda spelaren som springer snabbare med bollen än utan den” och det lär inte vara helt fel ute. Det går undan när Messi accelererar. Han har vunnit Ballon d’Or (Guldbollen) vid flera tillfällen och rankas högt på listor över världens bästa aktiva spelare. Han är dessutom en utmärkt målgörare. De senaste nio av tio kalenderåren har han gjort över 50 mål per säsong. Messi skulle utan tvekan vara ohotad på tronen om det inte vore för Cristiano Ronaldo som också har ett makalöst facit.

Argentina

Messi valde att representera Argentinas färger i internationella sammanhang framför den spanska tröjan. Han har på det sättet varit sitt hemland troget, och även fått ha Diego Maradona som förbundskapten. Hans kanske starkaste merit var VM-silvret 2014 följt av guldmedaljen i OS 2008. Messi har trots sin självklara ställning i landslaget inte lyckats prestera så pass bra som i klubblaget.

FC Barcelona

Messi har under ett decennium varit Barcelonas affischnamn och är på många sätt synonym med klubben. Han kom till klubben från Newell’s Old Boys som kortväxt tonåring. Han fick därför hormonsprutor för att påskynda sin fysiska tillväxt. Messi klättrade snabbt genom ungdomsakademierna i Barcelona och fick som 17-åring kliva in på Camp Nou i egenskap av anfallare. Messi är 170 cm lång och har en ultimat fotbollskropp. Han har dessutom ett guldkantat kontrakt vars utköpsklausul är den största någonsin för en professionell fotbollsspelare. Är det någon fotbollsspelare man ska ha koll på så är det utan tvekan Lionel Messi med tröjnummer 10.