Kända domare

Domare hamnar ofta i skymundan för spelarna på planen, och det är kanske inte så konstigt. Det är ju trots allt inte domaren som räddar skotten, gör mål eller drar glidtacklingar. Men domaren har mest makt på planen, vederbörande ska döma, medla och tillrättavisa spelare. Att vara domare kan vara tufft men också väldigt givande. Framförallt krävs en bra kondition för att orka jogga runt hela planen i närheten av bollen under 90 + eventuellt 2 x 15 minuter.

Howard Webb

Howard Webb är en engelsk fotbollsdomare som högst på sin meritförteckning kan sätta rollen som domare i VM-finalen 2010 mellan Spanien-Holland. “Webbie” är känd för sin hårdföra stil och orädda attityd inför spelarnas och åskådarnas ögon. I egenskap av yrkespolis är han van vid att alltid hålla sig till gällande lagar och regler utan att se mellan fingrarna. För sina insatser på planen och som polis har han tilldelats ett medlemskap i Brittiska imperieorden. Poliser är ofta kända för att träna hårt för att orka jaga och brotta ner brottslingar, och Webb är inget undantag från den regeln. Som domare är han vältränad både i muskelmassa och konditionsmässigt. Tur för spelarna att han inte bär tjänstevapnet på sig under matcherna!

Jonas Eriksson

Svenske domaren Jonas Eriksson är en bestämd herre som likt en gentleman tillrättavisar spelare. Han är utöver sin domarkarriär känd för att vara intelligent. Han deltog med stor framgång i SVTs bejublade program “På spåret”. Utöver det driver han ett gym med hockeyprofilen Niklas Wikegård. Han har också medverkat i “Sommar i P1” och blivit mångmiljonär genom att ha sålt ett sportbolag. Jonas Eriksson är med andra ord en mångsysslare med många järn i elden.

Mohammed Al-Hakim

Mohammed är hyfsat ung och har dömt matcher i Allsvenskan sedan 2012. 2015 blev han en officiell FIFA-domare och året därpå vann han priset för “Årets domare” på Fotbollsgalan. Utanför fotbollen är han militär i Försvarsmakten.