Cristiano Ronaldo – CR7

Cristiano Ronaldo är så pass förknippad med sitt tröjnummer, 7, att han går under epitetet “CR7”. Detta har han slagit mynt av och har nu lånat ut sitt namn till ett varumärke som säljer parfym och kalsonger, likt Björn Borg. I en mycket uppmärksammad övergång från Real Madrid till Juventus är han en man att räkna med inom

fotbollen och dess universum.

Madeira

Ronaldo växte upp på den portugisiska ön Madeira, där det nu har upprättats ett museum dit turister vallfärdar i en aldrig sinande ström. En byst har även skapats som avbildar Ronaldos anlete, något som väckt stor uppmärksamhet mycket beroende på dess utformning. Det finns även en kolossal staty av honom i centrala Madrid.

Portugal

Ronaldo har ställt upp som en given pjäs i Portugals herrlandslag. Hans absolut största merit med landslaget var att vinna EM 2016, och i finalen blev han skadad varpå portugisen fick se bragden från avbytarbänken.

Manchester United

Cristiano Ronaldo väckte stor uppståndelse i Premier League med sin kaxiga attityd och sitt självsäkra spel. Hans överstegsfinter är mycket populära bland fotbollsfans. Sir Alex Ferguson såg honom som en av de bästa värvningarna han åstadkommit.

Real Madrid

2009 var tiden inne för att äntra världsscenen i Los Galacticos matchställ. Först här blev han sedd som en av världens bästa spelare. I konkurrens med Lionel Messi plockade han år efter år hem Ballon d´Or. Hans frisparkar må vara några av de bästa någonsin upplevda. Han har även en speciell pose innan han sparkar bollen, nämligen genom att stå bredbent med armarna hängandes längs bålen. Tillsammans med Gareth Bale och Karim Benzema gjorde han succé i La Ligas målstatistik.

Juventus

Efter att ha vunnit åtskilliga titlar med Real Madrid, däribland Champions League, valde han att gå över till italienska mästarna Juventus. Född 1985 har han förhoppningsvis några fler år innan han lägger skorna på hyllan att glädja publiken med fotbollsgodis i mängder.