• OM OSS

ULTRA CAOS STOCKHOLM

Ultra Caos Stockholm har som syfte att stödja Djurgårdens IF på bästa möjliga sätt. Det yttrar sig på många olika sätt, men den viktigaste för oss är prestationen på läktaren. Vi ser det som vårt ansvar att se till att alltid vara på plats när DIF spelar och vara de som driver på stämningen på de sätt vi kan. Utöver sång, flaggor och koreografier så är vi alltid aktiva i diskussioner med DIF angående frågor som berör klackverksamheten och ser till att göra vår röst hörd.

Ultra Caos Stockholm siktar hela tiden på att successivt växa och bli större, då vi anser att gruppens arbete gynnar Djurgårdens IF. Gruppens utvidgning är ingenting vi skyndar oss med, vi väljer våra medlemmar noggrant och kraven är höga. Om du är intresserad av att bli medlem i Ultra Caos Stockholm så kan du skicka ett mail till ultracaossthlm@gmail.com där du berättar vem du är och varför du har intresse av att bli medlem, eller så kan du prata med någon av gruppens medlemmar på matchdag.

HISTORIK

På Stadionderbyt den 2 oktober 2003 bestämde sig några personer för att det behövdes en renodlad och fristående ultrasgrupp på Sofialäktaren, och övertog namnet Ultra Caos Stockholm. Sedan 2001 hade Ultras Stockholm och Ultra Caos Stockholm arbetat sida vid sida, men under hösten 2003 så tröttnade flera profiler inom grupperna efter problem med Djurgårdens säkerhetsorganisation. Verksamheten började avta och det ”nya” UCS började ta form på allvar. Just på grund av att de styrande i gruppen var helt nya, har profileringen som UCS 2003 blivit självklar. Redan 2001 hade dåvarande UCS synts på läktaren, och de klassiska ”Gate UCS”-banderollerna dök upp på läktaren.

Säsongen 2004 försökte den nya gruppen med det gamla namnet organisera sig och bygga en fungerande grupp. Dessvärre kom organisatoriska meningsskiljaktigheter inom gruppen att ta värdefull energi från arbetet på läktaren och därför hade UCS svårt att etablera sig på ett önskvärt sätt.

I början av säsongen 2005 hoppade några av medlemmarna av, och då började funderingarna på vad som kunde göras för att behålla Ultra Caos Stockholm på Sofialäktaren. Under denna tid låg gruppen i det närmaste på is. För att lösa problemet tog man kontakt med nya, hungriga killar, och under säsongen 2005 skedde en fundamental omstrukturering inom gruppen, som innebar att samtliga ursprungsmedlemmarna från 2003 ersattes mot kärnan av de nuvarande, och även om de som då tog över hade rutin från tifoverksamheten, så blev det än en gång en total omstart för UCS.

Det är först de senaste åren UCS har tagit steg åt den riktning vi verkligen vill. Att vara den ledande gruppen på bortaplan genom att ha bra nummer på plats vid varje match och vara styrande i den kärna som finns på Sofialäktaren och också känna att föreningen lyssnar på vad vi har att säga. Genom hårt arbete och engagemang har vi nått hit och vi siktar på att fortsätta växa och ta för oss i framtiden. 2013 firar UCS 10 år och målet är självklart, att vi som grupp ska ha vårt bästa läktarår sedan starten och att det sista halvåret på Stadion ska bli magiskt.

CAOS KIDS

Det finns ett större intresse än någonsin hos yngre klackmedlemmar för ultraskulturen. Eftersom UCS riktar in sig på folk över 18 år, så saknades tidigare en tydlig samlingspunkt för folk som delar de värderingar och det intresse vi har. För dessa yngre sympatisörer av den kultur vi tror på och vill utveckla på vår läktare introducerade vi 2009 en undergrupp till Ultra Caos Stockholm som går under namnet Caos Kids. Detta fungerar som en inkörsport till huvudgrupperingen och har som mål att förbättra sammanhållningen och organisera likasinnade under 18 år. Kraven är fortfarande de samma som i UCS. Att passa in i gruppdynamiken, ha rätt mentalitet och en bra närvaro är måsten för att kunna bli medlem.

Caos Kids har i våra ögon varit ett lyckat initiativ och ett flertal medlemmar har tagit naturliga steg från CK till UCS samtidigt som det fylls på med nya ungdomar.

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin